Пандемія COVID-19 триватиме в Україні п'ять років, - Кузін

Пандемія COVID-19 триватиме в Україні  п'ять років, - Кузін
Читать на русском

"У цьому році це точно не закінчиться. Вірус швидко мутує і кожен місяць ми можемо стикатися з новими штамами", - підкреслив експерт.

Пандемія коронавірусу COVID-19 триватиме в Україні ще п'ять років. Про це повідомляє APnews з посиланням на інтерв'ю BBC головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна.

«У цьому році це точно не закінчиться. Вірус швидко мутує і кожен місяць ми можемо стикатися з новими штамами. Але і наука не стоїть на місці, з'являються нові вакцини. Це буде тривати принаймні ще кілька років. Від двох до п'яти. Поки не з'явиться якась загальна світова стратегія профілактики у вигляді або універсального щеплення, або лікування», - сказав експерт.

Кузін також додав, що такими ж тривалими будуть і заходи боротьби з коронавірусом.

«Маски залишатимуться ще досить довго. Можливо до останніх днів подолання пандемії в світі. Маски є досить ефективним профілактичним засобом для всієї групи гострих респіраторних вірусних інфекцій. Маски рекомендовані в приміщеннях і навіть для вакцинованих людей. Це простий і ефективний механізм захисту. Взимку вони захищають і від грипу», - підкреслив Головний санітарний лікар.

Як повідомляв APnews, у МОЗ розповіли про умови для введення жорсткого локдауна в Україні восени.

Новини партнерів

Літак із Зеленським не зміг приземлитися в Молдові та повернувся в Одесу
Процес очищення у правоохоронній системі вже наблизився до "класного результату" - Зеленський

Найпопулярніше за тиждень