Палили авто і встромляли сокири: у Харкові банда злочинців "кошмарила" суддів, поліцію і бізнесменів

Палили авто і встромляли сокири: у Харкові банда злочинців "кошмарила" суддів, поліцію і бізнесменів
Читать на русском

Суд вже обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним.

У Харкові затримали злочинну банду, яка залякувала та нищила майно суддів, поліцейських та бізнесменів.

Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції, передає APnews.

"Зловмисники надсилали поліцейським та суддям повідомлення з погрозами розправи, як попередження – встромляли сокиру в автівку або взагалі спалювали транспортний засіб правоохоронців. Така ж доля чекала і на підприємців, які відмовлялися сплачувати данину від прибутків із бізнесу", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, серед учасників злочинного угрупування - раніше судимі мешканці Харківщини, віком від 36 до 47 років. Вони виконували замовлення, отримуючи вказівки від осіб, які мають вплив у кримінальних колах.

Зокрема, серед злочинів банди зафіксували наступні:

  • залякування старшого оперуповноваженого поліції з особливо важливих справ Управління стратегічних розслідувань у Харківській області. Зазначається, що змовники збиралися ліквідувати поліцейського, але вирішили спершу залякати – у його авто встромили сокиру, а на телефон надіслали повідомлення з погрозами фізичної розправи.
  • пошкодження майно родини підприємців, яка відмовилася віддавати частину прибутку від бізнесу місцевим кримінальникам. Бандити спалили автівки родини Land Cruiser 200 та Infiniti FX 37.
  • напад на суддю одного із судів Харкова – спершу на вулиці жінку облили "зеленкою", а після того, як вона не винесла потрібне кримінальникам судове рішення, спалили її авто MAZDA CX-7.

За фактами злочинів правоохоронні органи провели 14 санкціонованих обшуків у фігурантів викритої банди.

В результаті 36-річному та 47-річному чоловікам оголосили про підозру за посягання на життя працівника правоохоронного органу групою осіб (ч.1 ст. 14, ч.2 ст. 28, ст.348 КК України).

Також двом спільникам, 36 та 38 років, вручили підозри за знищення майна групою осіб (ч.2 ст.28, ч.2 ст.194 КК України).

Зазначається, що суд вже обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у вигляді тримання під вартою, двом із них – без права внесення застави.

Палили авто і встромляли сокири: у Харкові банда злочинців "кошмарила" суддів, поліцію і бізнесменів

Як повідомляв APnews, СБУ затримала російського кримінального авторитета зі списку РНБО.

Новини партнерів

Середня зарплата українців вперше в історії перевищила 500 доларів
Під Хмельницьким накрили підпільну друкарню, яка випускала посвідчення поліції, COVID-сертифікати та дипломи

Найпопулярніше за тиждень