Падіння рейтингу влади і кредит МВФ: політолог назвав наслідки закону про ринок землі

Падіння рейтингу влади і кредит МВФ: політолог назвав наслідки закону про ринок землі
Читать на русском

Руслан Бортник вважає, що закон став компромісом між владою і опозицією, а також владою і МВФ

Закон про ринок землі призведе до падіння рейтингу президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє APnews з посиланням на Facebook політолога Руслана Бортника.

За його словами, прийняття закону стало компромісом між владою та опозицією, а також владою і Міжнародним валютним фондом. При цьому Бортник вказав, що причина підтримки документа криється в тому, що без цього закону МВФ не дасть Україні критично необхідний кредит, а також особисті зобов'язання президента перед бізнесом і кредиторами.

Крім того, політолог нагадав, що на першому читанні перед депутатами постав проект закону, який передбачав продаж землі іноземцям і юрособам по 200 000 га в одні руки та не передбачався перехідний період. Водночас прийнятий закон, передбачає продаж землі тільки українцям і до 100 га в одні руки, а юрособи зможуть купувати землю з 2024 року.

На думку Бортника, дане рішення призведе до падіння рейтингів влади, отримання кредиту МВФ, що в свою чергу призведе до збільшення держборгу, а також продовження боротьби за землю, якщо не буде змін в аграрному секторі.

Падіння рейтингу влади і кредит МВФ: політолог назвав наслідки закону про ринок землі

Як раніше повідомляв APnews, Верховна Рада в ніч з 30 на 31 березня прийняла закон про ринок сільськогосподарських земель, тим самим знявши мораторій на її продаж.

Новини партнерів

У Києві за порушення карантину покарають штрафом від 17 000 гривень і кримінальною відповідальністю
Чи можна вимагати знизити ціну за оренду квартири в умовах карантину в Україні та як це зробити по закону

Найпопулярніше за тиждень