Отримають неоціненний досвід: Українські медики вирушать до Італії ліквідувати коронавірус

Отримають неоціненний досвід: Українські медики вирушать до Італії ліквідувати коронавірус
Читать на русском

Володимир Зеленський вже підписав відповідний указ.

Україна відправить до Італії бригаду медиків для допомоги у боротьбі з пандемією коронавірусу. Президент Володимир Зеленський же підписав відповідний указ. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Згідно з документом, частина лікарів буде визначена Міністерством охорони здоров’я, інші – Міністерством внутрішніх справ.

"Українські фахівці отримають неоціненний досвід, допоки в нас немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть найбільш потрібні вдома. Цей досвід не можна нічим замінити. За цей час ми просунемося вперед у лікуванні COVID-19 і матимемо фахівців, які вивчать різні випадки лікування в Італії", – наголосив Зеленський.

Зазначається, що Україна забезпечить оплату та захист лікарям, а Італія – проживання та харчування.

"Лікарі матимуть найкращий захист, усі спецзасоби: найнадійніші захисні костюми, окуляри, достатньо рукавичок, маски. Це взаємна допомога, адже Італія теж надасть свою допомогу. Ми координуємося щодо цього", – зазначив глава держави.

Також у прес-службі додали, що наступного тижня Україна відправить до Італії поставку медичного спирту. Його обсяг визначатиметься з урахуванням потреб внутрішнього українського ринку.

Як повідомляв APnews, інфекціоністи назвали найбільш смертоносний штам коронавірусу, і він не з Китаю.

Новини партнерів

У Херсонській області під час поховання люди цілували в лоб померлу від коронавірусу: прокуратура почала слідство
Кабмін заборонив масові святкування Великодня в Україні

Найпопулярніше за тиждень