Оскароносний режисер "Супермена" та "Омена" помер у віці 91 року

Оскароносний режисер "Супермена" та "Омена" помер у віці 91 року
Читать на русском

Причина його смерті не повідомляється

Американський режисер і продюсер Річард Доннер, який зняв першого "Супермена" та фільм жахів "Омен" помер на 92-му році життя.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Deadline.

Про смерть легендарного режисера з Бронксу повідомила його дружина, кінопродюсер Лорен Шулер Доннер. За її словами, він помер в понеділок, 5 липня.

Стівен Спілберг, його колега по цеху в фільмі "Бовдури", прокоментував новину про смерть Доннера:

"Коли я перебував у його колі, це було щось на зразок тусовки з улюбленим тренером, геніальним професором, найсильнішим мотиватором, милим другом, вірним союзником і, звичайно ж, найбільшим бовдуром. Він був зовсім дитиною. Всім серцем. Весь час. Не можу повірити, що він пішов, але його сміх залишиться зі мною назавжди", - сказав він.

Актор Мел Гібсон заявив, що сумуватиме за Річардом Донером, його доброю душею і серцем, бешкетною дотепністю і мудрістю.

Його перша гучна робота "Омен" вийшла на екрани в 1976 році, яка пізніше отримала премію "Оскар" в номінації "Краща музика до фільму". Також він зняв культові картини "Супермен", кілька частин фільму "Смертельна зброя" з Мелом Гібсоном. Всупереч своєму віку, у 2020 році режисер заявив, що збирається зняти п'яту, фінальну частину франшизи "Смертельна зброя".

Раніше APnews також повідомляв, на 82-му році життя помер відомий радянський та російський кінорежисер Володимир Меньшов, який зняв оскароносну кінокартину "Москва сльозам не вірить".

Новини партнерів

Білоруського опозиціонера Бабарико засудили до 14 років в’язниці
У Польщі загинула молода українка, її трирічна дитина залишилася сиротою

Найпопулярніше за тиждень