"Операція від товариша Пєті" - Зеленський заявив, що екс-глава ГУР Бурба пропонував викрасти формулу вакцини від COVID

"Операція від товариша Пєті" - Зеленський заявив, що екс-глава ГУР Бурба пропонував викрасти формулу вакцини від COVID
Читать на русском

Ініціатором цієї авантюри президент назвав Петра Порошенка.

Колишній глава ГУР Міноборони Василь Бурба пропонував викрасти "формулу коронавірусу" та вакцини від нього. Після цього отримані дані планувалося передати Росії чи Китаю. Про це APnews повідомляє із посиланням на заяву президента Володимира Зеленського під час прес-брифінгу у центрі Києва.

За його словами, Бурба знав, що і президент, і міністр оборони хотіли його звільнити, тому він "приніс якусь оперативну інформацію з приводу того, хто вигадав формулу ковіда". Більше того, головний розвідник нібито повідомив, що є навіть формула вакцини.

"Він запропонував мені передати цю інформацію або РФ, або китайським партнерам. І навіть публічно про це сказати. У цей момент стало зрозуміло, що товариш хоче пустити якусь "торпеду", але він аферист і авантюрист", - заявив Зеленський.

Остаточно все це стало зрозуміло, коли президент передав формули медикам, і вони сказали, що "ці формули - нуль". При цьому ініціатором цієї "торпеди", за словами Зеленського, став Петро Порошенко, який хотів розколу щодо України та США.

Раніше APnews повідомляв, що на початку прес-брифінгу Зеленський заявив, що Україна перебуває на початку великої війни з деолігархізації. Після цього президент повідомив, що на початку грудня в Україні готувався державний переворот, до якого хотіли залучити Ріаната Ахметова.

Новини партнерів

Зеленський заявив про готовність до будь-якої ескалації з боку Росії: армія у нас потужна
Зеленський заявив, що у грудні в Україні готувався державний переворот "до якого залучили Ахметова"

Найпопулярніше за тиждень