ОП готується до 10 000 нових хворих COVID-19 на добу

ОП готується до 10 000 нових хворих COVID-19 на добу
Ексклюзив
Читать на русском

Водночас, питання про перенесення місцевих виборів в Офісі президента не стоїть.

Офіс президента України готується до показників у 10 000 хворих коронавірусом на добу, проте питання про перенесення місцевих виборів не стоїть.

Про це розповіло джерело APnews в Офісі президента.

Наразі розробляється алгоритм дій, який має обмежити спілкування між громадянами і запобігти критичній ситуації із захворюваністю в країні.

"Офіс президента готується до 10 000 випадків захворювання Covid-19 на добу. Зараз розробляється оптимальний варіант введення карантинних обмежень для мінімізації контактів між українцями, щоб не довести ситуацію до критичної і не обрушити систему охорони здоров'я по всій країні переповненими лікарнями.

Проте, питання про перенесення місцевих виборів все ще не стоїть, так як нікому це не вигідно. Головне питання, яке зараз стоїть - як утримати баланс між підтримкою вже постраждалої економіки і розпалом епідемії", - розповіли в ОП.

Нагадаємо, що, за прогнозами ВООЗ, а також епідеміологів та інфекціоністів, Україна може досягти показник у 9 000 хворих на добу вже за місяць-півтора.

Як повідомляв APnews, нардепи від "Слуги народу" заявили, що незважаючи на коронавірус, зараз в пріоритеті саме місцеві вибори.

Новини партнерів

У Луганській області жінка та її 11-річний син підірвались на гранаті
Африканські легкоатлети побили світові рекорди з бігу на 5 і 10 кілометрів

Найпопулярніше за тиждень