Омікрон захопив світ: Число захворювань перевищило 400 мільйонів

Омікрон захопив світ: Число захворювань перевищило 400 мільйонів
Читать на русском

Практично всі нові випадки захворювання на коронавірус у світі – це Омікрон.

Кількість випадків захворювання COVID-19 у світі перевищила 400 мільйонів, згідно з підрахунками агентства Рейтер. Висококонтагіозний варіант Omicron домінує у спалаху, змушуючи системи охорони здоров'я у кількох країнах працювати на межі можливостей.

На частку варіанта "Омікрон", який домінує у всьому світі, припадає майже всі нові випадки, про які повідомляється щодня. Хоча у багатьох країнах кількість випадків захворювання почала знижуватися, у середньому щодня реєструється понад 2 мільйони випадків. Смертність, яка, як правило, відстає від кількості випадків захворювання, збільшилася на 70% за останні п'ять тижнів на основі семиденного середнього показника.

Хоча попередні дані з кількох країн показали, що Омікрон протікає у м'якішій формі, ніж попередні варіанти, велика кількість випадків може потенційно перевантажити системи охорони здоров'я у всьому світі.

За даними агентства Рейтер, для того, щоб кількість випадків захворювання COVID досягла 400 мільйонів з 300 мільйонів, знадобилося більше місяця, тоді як для того, щоб кількість випадків захворювання досягла 300 мільйонів з 200 мільйонів, знадобилося п'ять місяців. Пандемія забрала життя понад 6 мільйонів людей у ​​всьому світі.

«На п'ять країн, які повідомляють про найбільшу кількість випадків захворювання в середньому за сім днів – США, Францію, Німеччину, Росію та Бразилію – припадає близько 37% усіх нових випадків, зареєстрованих у світі», - пояснили в підрахунку.

Сполучені Штати лідирують у світі за кількістю випадків захворювання, що реєструються щодня: кожні три дні в країні реєструється мільйон нових випадків захворювання. Кількість випадків захворювання та госпіталізацій у країні сповільнюється порівняно з піком, досягнутим у січні цього року. У п'ятницю країна подолала позначку 900 000 смертей, пов'язаних з COVID

У Франції семиденний середній показник нових випадків зараження тримається на рівні понад 210 тисяч на день, додаючи близько мільйона нових випадків кожні п'ять днів. Загальна кількість підтверджених випадків захворювання на COVID у Франції з початку пандемії перевищила 20 мільйонів.

APnews писав, що в Україні триває нова хвиля коронавірусу - в "жовтій" зоні карантину залишилися лише 3 області.

Новини партнерів

Великобританія надіслала в Україну новий літак із військовою допомогою
У США Мін'юст конфіскував біткоїни на рекордну суму 3,6 млрд доларів

Найпопулярніше за тиждень