"Омікрон" передається у 4,2 рази швидше за COVID-штам "Дельта" – дослідження

"Омікрон" передається у 4,2 рази швидше за COVID-штам "Дельта" – дослідження
Читать на русском

У ПАР, де вперше виявили "Омікрон", кількість інфікованих зросла до майже 20 000 випадків на день.

Новий штам коронавірусу "Омікрон" на ранній стадії захворювання передається від однієї людини до другої у 4,2 рази швидше, ніж "Дельта".

Такий висновок озвучив японський дослідник, професор охорони здоров'я та екологічних наук з Університету Кіото Хіроші Нішіура, передає APnews з посиланням на Bloomberg.

"Варіант Омікрон швидше передається та переборює імунітет, створений як природним шляхом, так і за допомогою вакцин", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що дослідження японського науковця на сьогодні не рецензоване незалежними експертами і поки що не опубліковане у науковому журналі.

Однак, дослідження "Омікрону" було проведено таким самим методом, який вчений використовував у дослідженні, опублікованому медичним журналом Eurosurveillance. Воно стосувалося домінування Дельти перед Олімпійськими іграми в Токіо.

Зазначимо, на сьогодні у ПАР, де вперше виявили "Омікрон", кількість інфікованих зросла до майже 20 000 випадків на день.

"Рівень вакцинації був менше 30%, і багато людей, ймовірно, були інфіковані природним шляхом.

Ми повинні звернути пильну увагу на майбутні тенденції, щоб побачити, чи станеться те саме в країнах, де мРНК-вакцини використовуються з високою швидкістю", – зазначив Нішіура.

При цьому, вченого заспокоює той факт, що кількість госпіталізацій після зростання випадків захворювання новим штамом не більшилася. Це означає, що "Омікрон" переноситься легше за "Дельту".

Як повідомляв APnews, епідеміолог розповів, чому весь світ боїться штаму "Омікрон".

Новини партнерів

Львівська облрада зі сміхом розглянула ініціативу перейменувати Росію на «Московію». Відео
"Претензії до України знято": у справі Марківа в Італії поставлено крапку, військовий хоче відшкодування

Найпопулярніше за тиждень