"Олігарх - ворог народу": Коломойський заявив, що не спілкується з Зеленським, але може впливати на владу

"Олігарх - ворог народу": Коломойський заявив, що не спілкується з Зеленським, але може впливати на владу
Читать на русском

За словами бізнесмена, він не користується своїми можливостями, та і рішення влади на його бізнес не впливають.

Бізнесмен і олігарх Ігор Коломойський стверджує, що має можливість впливати на керівництво України, однак заперечив своє спілкування з Офісом президента або з Володимиром Зеленським.

Про це Коломойський заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає APnews.

При цьому, за словами бізнесмена, він не користується своїми можливостями і не має стосунку до рішень влади. Він додав, що рішення керівництва держави не впливають на його бізнес.

"Звичайно, можливість впливати є. Було би смішно говорити, що її немає. Чи користуюсь я цим? Ні. Не користуюся, тому що у мене немає жодного взаємозв'язку мого бізнесу з тими, про кого ви запитуєте, хто може впливати на якісь речі, пов'язані з моїм бізнесом. Мій бізнес не залежить на сьогоднішній день від якихось ухвалених законів, чи тих, які можуть ухвалити", - заявив олігарх.

Крім того, Коломойський стверджує, що не спілкується з главами міністерств, Офісом президента або ж із самим президентом. Він заявив, що говорить із деякими депутатами, однак не впливає на них.

Також бізнесмен прирівняв термін "олігарх", яким називають його самого, до терміну "ворог народу", і пояснив це тим, що "ті люди теж не вважали себе "ворогами народу", а їх так називали".

Коломойський вважає, що сьогодні "всі вкладають у слово "олігарх" сенс, що це – погано, тому нічого хорошого цей термін його власнику не може принести".

Також він прокоментував нову законодавчу ініціативу президента – визначити статус олігарха в Україні. Коломойський заявив, що ідея непогана, адже визначення дозволить більш чітко зрозуміти, до кого саме можна застосовувати цей термін. При цьому, Ігор Коломойський не квапиться загалом оцінювати ініціативу Володимира Зеленського щодо зменшення впливу олігархів на Україну.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, Данілов роз'яснив, чому РНБО не вводить санкції проти Коломойського.

Новини партнерів

У Києві чоловік кинув у тролейбус з людьми коктейль Молотова, є постраждала, - фото, відео
16-річного хлопця, який "зіганув" на День перемоги, не покарали навіть штрафом - поліція

Найпопулярніше за тиждень