Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії

Олексія Навального засудили до 3,5 років колонії
Читать на русском

Таким чином суд замінив блогеру умовний термін на реальний.

Російського опозиціонера Олексія Навального засудили до 3,5 років позбавлення волі. Про це повідомляє APnews.

Навальний повинен буде відбути три з половиною роки позбавлення волі за вирахуванням терміну, проведеного під домашнім арештом (близько 10 місяців).

Слухання справи опозиціонера викликало чималий резонанс у російському суспільстві та за кордоном: на засіданні 2 лютого були присутні близько 20 співробітників посольств іноземних держав, у тому числі США, Болгарії, Польщі, Латвії, Австрії та Швейцарії.

Під час процесу в Мосміськсуді поліція затримала понад 300 осіб, які прийшли до будівлі суду, щоб підтримати Навального.

За що посадили Навального?

У 2014 році Олексія Навального та його брата Олега визнали винними в шахрайстві та легалізації злочинних коштів: за версією слідства, вони переконали компанію «Ів Роше» укласти невигідний контракт.

У результаті Олексій Навальний був засуджений до трьох з половиною років умовно і п'яти років випробувального терміну. Опозиціонери назвали цей процес політично мотивованим. У 2017 році ЄСПЛ визнав вирок несправедливим.

11 січня 2021 року ФСВП попросила суд замінити пану Навальному умовний термін на реальний. Відомство вважає, що він порушив умови випробувального терміну.

Що цьому передувало?

17 січня 2021 року Олексій Навальний повернувся з Берліна, де лікувався після отруєння речовиною сімейства «Новачок», і був затриманий відразу після прильоту в аеропорт "Шереметьєво"

Після цього в Росії почалися масові акції протестів, які пройшли в десятках міст країни 23 і 31 січня.

Раніше APnews повідомляв, у Москві силовики увірвалися в квартиру Навального і влаштували обшуки.

Новини партнерів

Дубінський: Кирило Тимошенко планує стати прем'єр-міністром
"Янгол смерті" із Запоріжжя": підпалювач "Епіцентру" під Миколаєвом приїхав на розбірки з директором

Найпопулярніше за тиждень