Олег Скрипка обізвав артистів, які пишуть пісні російською "не українцями" та "частиною руського миру"

Олег Скрипка обізвав артистів, які пишуть пісні російською "не українцями" та "частиною руського миру"
Читать на русском

Олег Скрипка заявив, що немає українських артистів, які пишуть російською

Фронтмен української легендарної групи "ВВ" Олег Скрипка назвав українських артистів, які пишуть і виконують пісні російською мовою, не українцями. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву артиста в інтерв'ю КП в Україні.

"Наша фірма не їде в Росію. Їде як раз постсовок. Нехай їде і залишається там. Я вважаю українськими тільки тих артистів, які україномовні. Потрібно поставити раз і назавжди крапки над "i". Є українці, які дійсно співчувають Україні, допомагають, вони можуть бути навіть не етнічними українцями, не мати нашого паспорта. Наприклад, Джон Маккейн. Я вважаю, це справжній українець, він стільки для України зробив. А є ті, що їздять в Росію. Нехай заробляють, але для мене вони не є українцями, вони просто резиденти України, вони не розмовляють українською, вони не знаходяться у світогляді українців, вони не живуть в українському світі. вони живуть в патернах, в постсовка. Я іноді, може, неправильно говорив з цього приводу або не так інтерпретували мої слова, що таких людей потрібно ізолювати", - заявив музикант.

За його словами, у нього немає колег, які працюють в Україні і пишуть пісні російською. При цьому він заявив, що також немає українських артистів, які пишуть російською.

На додаткове питання, чи вважає артист, що це не українські артисти, Скрипка заявив, що це просто резиденти України.

"Це резиденти України, це не українські артисти. Це люди, які живуть на цій території, але вони не українці. Це чисто моя особиста точка зору. Для мене це питання не є питанням. Люди тут живуть, але вони є частиною російського світу" , - підсумував музикант.

Крім того, артист заявив, що поважає хіп-хоп виконавця і продюсера Потапа, але тільки його "українську частину".

"Ось "999" - прекрасна українська поп-пісня. Я ж не диктатор. Та частина Потапа, яка розмовляє українською, а він чудово володіє мовою, і та частина Потапа, яка зробила цю пісню і інші україномовні, які він пише для Насті Каменських, це прекрасна українська естрада", - пояснив Скрипка.

За словами співака, він сприймає Потапа як українського артиста "в його українській частині".

Варто відзначити, що пісні групи "ВВ" були і доступні зараз на російському ресурсі "Яндекс. Музика", який заборонений в Україні, як і пошуковик "Яндекс". Всього на ресурсі є понад 130 пісень групи "ВВ"

Олег Скрипка обізвав артистів, які пишуть пісні російською "не українцями" та "частиною руського миру"

Як раніше повідомляв APnews, мовний скандал розгорівся в Чорноморську Одеської області. Викладач морського спеціалізованого коледжу Одеського національного морського університету Олександр Макаренко назвав український "псячою мовою".

Новини партнерів

У США помер автор дитячої книги "Дуже голодна гусениця" Ерік Карл
З державної власності у комунальну: в Україні набув чинності закон для завершення земельної реформи

Найпопулярніше за тиждень