ОГП вручив підозру нардепу Віктору М'ялику: він не заплатив 97000000 грн податків

ОГП вручив підозру нардепу Віктору М'ялику: він не заплатив 97000000 грн податків
Читать на русском

Заповзятливий політик досить успішно продавав квартири під Києвом, проте платити податки за правилами не захотів.

Прокурори вручили підозру одному з народних депутатів України. Політика звинувачують у несплаті податків на суму 97 млн ​​грн. Про це повідомляє APnews з посиланням на власні джерела та заяву глави ОГП Ірини Венедіктової.

За даними інсайду APnews, підозрюваним є нардеп Віктор М'ялик ("За майбутнє").

«За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутату України в умисному ухиленні від сплати податків, вчинене особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України )», - заявила Венедіктова.

За даними слідства, підозрюваний у 2012 році почав забудову в районі с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка, що на Київщині. При цьому реєстрації своєї діяльності новоявлений забудовник так і не здійснив. Після будівництва він зареєстрував на себе право власності на 1221 об'єкт нерухомого майна.

У 2015-2020 рр. уповноважена ним особа продавала нерухомість та виручила понад 360 млн грн доходу від цих операцій. Прибутки від реалізації квартир і нежитлових приміщень підозрюваний декларував, як дохід фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

Таким чином зловмисник ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість на загальну суму понад 97 млн ​​грн.

Раніше APnews повідомляв, суд відпустив на свободу Максима Микитася.

Новини партнерів

Вперше за всю пандемію в Україні COVID-19 захворіли понад 16 600 людей
Соратники Навального розмістили карту Росії з Кримом і відмовилися її виправляти

Найпопулярніше за тиждень