Офіцеру СБУ загрожує до 15 років в’язниці за напад на прикордонників

Офіцеру СБУ загрожує до 15 років в’язниці за напад на прикордонників
Читать на русском

Його "напарник" вже свою провину визнав і отримав три роки випробувального терміну

Підполковник СБУ, який напав на прикордонників разом з колегою, постане перед судом. Йому загрожує до 15 років в’язниці.

Про це APnews пише з посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері.Сам напад стався ще 18 липня цього року.

За даними справи, двоє офіцерів Служби безпеки України – лейтенант та підполковник - здійснили напад на прикордонний наряд, який здійснював охорону державного кордону на Сумщині. У результаті злочинних дій двом прикордонникам заподіяно легкі тілесні ушкодження.

Підозрювані заволоділи боєприпасами до службової зброї прикордонників, частину з яких згодом підкинули до місцевого відділу Держприкордонслужби. Зброю прикордонників зловмисники залишили на місці вчинення злочину.

Один з нападників - лейтенант СБУ - вже свою провину визнав. Його засуджено до 5 років позбавлення волі, та звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 3 роки, позбавлено військового звання «лейтенант» та права обіймати посади в правоохоронних органах України на строк 3 роки.

А от підполковника чекає в’язниця. За сукупністю вчинених кримінальних правопорушень відповідно до ч. 2. ст. 28, ч. 3 ст. 262 та ч. 2 ст. 345 КК України, підполковнику СБУ загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Раніше APnews писав, що в ніч на 18 липня невідомі напали на прикордонний загін, який охороняв українсько-російську ділянку у Сумській області. Постраждали два охоронці кордону.

Новини партнерів

У Чернігові в лікарнях для COVID-пацієнтів кисню залишилося на кілька годин – мерія
Арестович пояснив заяву про "ракети на Москву": То була не погроза, а попередження

Найпопулярніше за тиждень