Офіс генпрокурора розслідує можливі протиправні дії Порошенка при звільненні суддів ВСУ

Офіс генпрокурора розслідує можливі протиправні дії Порошенка при звільненні суддів ВСУ
Читать на русском

Наразі відкрито провадження на підставі звернення працівників Верховного суду.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова внесла відомості до ЄРДР щодо можливих протиправних дій п’ятого президента України Петра Порошенка, повноваження якого припинено, при призначенні суддів Верховного суду України. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу ОГП.

Розслідування розпочато на підставі звернення працівників Верховного суду України щодо можливих неправомірних дій Порошенка, повноваження якого припинено, та інших осіб при виданні указів президента України від 10.11.2017 № 357/2017 та від 07.05.2019 № 195/2019 "Про призначення суддів Верховного Суду".

"Зазначені дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 4 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч. ч. 1, 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Судді у своєму зверненні зазначають, що підстави для видання відповідних указів і призначення ними суддів не відповідають нормам Конституції України та закону про судоустрій. Також вони наголосили, що їх звільнили незаконно у зв’язку із так званою ліквідацією ВСУ.

Як повідомляв APnews, ДБР повідомило про підозру керівнику відділу Нацполіції Києва через "справу Майдану".

Новини партнерів

Леонід Кравчук назвав Україну найбіднішою країною Європи
У померлої у Сумській області жінки підтвердили коронавірус

Найпопулярніше за тиждень