Офіс генпрокурора повідомив про підозру двом російським генералам за організацію "Іловайського котла"

Офіс генпрокурора повідомив про підозру двом російським генералам за організацію "Іловайського котла"
Читать на русском

Незабаром обох офіцерів можуть оголосити в розшук.

Офіс генерального прокурора висунув підозри щодо двох генералів Збройних Сил РФ. Їх підозрюють в організації "Іловайського котла". Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу ОГП.

Двох генерал-полковників Збройних Сил РФ підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у веденні агресивної війни і порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Наразі вирішується питання про оголошення цих офіцерів в розшук. При цьому деякі ЗМІ повідомляють, що мова йде про росіян Сергія Істракова і Михайла Мізінцева.

За даними слідства, начальник Головного штабу сухопутних військ - перший заступник головнокомандувача сухопутних військ Збройних Сил РФ і начальник Центрального командного пункту Генерального штабу Збройних Сил РФ в серпні 2014-го року організували та здійснили віроломне вбивство українських захисників біля Іловайська під час їх виходу з оточення по так званого "зеленого коридору", безпеку якого гарантувалася ВС РФ.

Раніше APnews повідомляв, що Служба безпеки України викликала на допит голову Міноборони РФ Сергія Шойгу. За словами представників СБУ, це потрібно для того, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, відповідальних за бойові дії на сході нашої країни.

Новини партнерів

Військового, який до напівсмерті побив танцюриста з балету співачки Дорофеєвої, звільнили з УДО
Після трьох годин боротьби рятувальники загасили палаючі склади в Києві

Найпопулярніше за тиждень