Офіс генпрокурора назвав причину Іловайської трагедії в 2014 році

Офіс генпрокурора назвав причину Іловайської трагедії в 2014 році
Читать на русском

У Іловайськ котлі загинули 366 українських військових

Іловайська трагедія в серпні 2014 року сталась через масштабного прямого вторгнення Російської Федерації на територію України. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Офісу генерального прокурора.

За даними правоохоронців, з 24 по 25 серпня українські військові потрапили в оточення озброєних цих РФ та бойовиків, які складалися з 3500 осіб особового складу, близько 60 танків, 320 бронемашин, 60 гармат, 45 мінометів та п'яти протитанкових ракетних комплексів.

При цьому 26-28 серпня між Україною та Росією почалися переговори про надання коридорів для виходу українських військових з оточення, але 29 серпня Генштаб РФ дав наказ розстріляти колони українських військових.

Критичне співвідношення українських сил, російських військових та бойовиків призвели до масштабних втрат - 366 українських військових загинули, 429 - отримали різні поранення, а 300 - потрапили в полон.

За результатами розслідування до кримінальної відповідальності притягнули 110 осіб, з них 68 громадян Російської Федерації, серед яких 21 міністр. Всі винні оголошені в розшук.

Крім того, до суду було направили 48 обвинувальних актів щодо 51 особи, а суди засудили 35 осіб, в тому числі 13 росіян, з яких троє російські військові.

"У Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду для вирішення питання про відкриття кримінального провадження передана інформація про зібрані докази скоєння військових злочинів, в тому числі віроломного вбивства українських військових в районі Іловайська", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв APnews, Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження через віроломство учасників збройних формувань РФ при підриві будівлі Донецького аеропорту в січні 2015 року

Новини партнерів

Вчені пояснили, чому люди хворіють Covid-19 по кілька разів
Омські лікарі дозволили перевезти Навального на лікування в Німеччину

Найпопулярніше за тиждень