Одним з терористів в Відні виявився неповнолітній фанат ІДІЛ

Одним з терористів в Відні виявився неповнолітній фанат ІДІЛ
Читать на русском

Один з нападників вже встиг отримати термін за організацію терористичної організації.

Стало відомо ім'я одного з терористів, які влаштували теракт у Відні. Про це APnews повідомляє з посиланням на австрійське видання Kronen Zeitung.

Згідно з даними видання, терористом, якого вбили поліцейські, виявився 20-річний македонець з австрійським громадянством. Причому, як відзначають в Kronen Zeitung, Куйтім Ф. вже встиг потрапити за ґрати за створення терористичного угруповання.

Австрійський суд засудив його на 22 місяці в 2019-му році, але в цьому ж році його звільнили умовно-достроково як раз через статус неповнолітнього. А незадовго до подій в центрі Відня Куйтім приніс присягу на вірність новому главі ІДІЛа Абу Ібрагіму аль-Хашимі аль-Кураіші.

У своєму Instagram 20-річний хлопець також опублікував пост, в якому висловив свою симпатію до організації. А вже 2 листопада хлопець, озброєний мачете, пістолетом і автоматом Калашникова, вийшов на вулиці Відня. До речі, використання автоматичної зброї, забороненого на території Австрії, свідчить про те, що терористів спонсорували ззовні, заявляють в поліції.

Одним з терористів в Відні виявився неповнолітній фанат ІДІЛ

Нагадаємо, ми повідомляли, що в результаті теракту в центрі Відня загинули три людини. Число жертв могло бути більше, але їх вдалося уникнути завдяки звичайним людям. Зокрема, стало відомо, що боєць ММА разом з другом врятували пенсіонерку і пораненого поліцейського.

Новини партнерів

В Австрії припинили роботу всі синагоги
Суддя КСУ стверджує, що Зеленський "наговорив на 150 років в'язниці"

Найпопулярніше за тиждень