"Одним пострілом двох зайців": у Зеленського заявили, що 1000 грн вакцинованим не будуть видавати готівкою

"Одним пострілом двох зайців": у Зеленського заявили, що 1000 грн вакцинованим не будуть видавати готівкою
Читать на русском

Речник президента пояснив, чому гроші можна буде витратити лише на певний перелік послуг.

Щеплені двома дозами COVID-вакцини не зможуть отримати тисячу гривень від президента готівкою на руки. Гроші будуть своєрідним депозитом, який можна витратити лише на певний перелік послуг.

Про це розповів прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров у коментарі УП, передає APnews.

"Ключове насправді тут – це не тисяча за вакцинацію. Це масштабна програма з підтримки бізнесу, просто вона є опосередкованою. Влада не напряму дає гроші бізнесу, влада видає гроші людям – таким чином підтримуючи їхнє рішення вакцинуватися – тобто вбиваємо одним пострілом двох зайців. А по друге – це ж не живі гроші, їх не можна буде витратити на горілку і цигарки.

Це буде – поки не скажу за технічне рішення – але це буде в тому чи іншому вигляді якийсь сертифікат, цифровий ваучер чи депозит, чи щось на кшталт того, який можна буде витратити на певний перелік послуг і товарів", - пояснив речник глави держави.

Також Сергій Никифоров уточнив, що список послуг, на які можна витратити гроші, сформували таким чином, щоб підтримати послуги, які найбільше постраждали від обмежень у пандемію коронавірусу.

При цьому речник Зеленського заявив, що наразі не може розповісти про технічні деталі надання цієї тисячі, бо "президент поки що лише анонсував це". Однак, Никифоров нагадав, що Зеленський озвучив дату отримання цих коштів - 19 грудня.

За словами Никифорова, тисячу можна буде витратити на культурні заходи, театри, концерти, книги, кіно, туризм (переїзди по Україні).

Вакциновані громадяни з таким "депозитом" зможуть в рамках 1000 грн обрати кілька послуг, пояснив речник президента.

Як повідомляв APnews, Зеленський пообіцяв виплатити по 1000 гривень усім українцям, які отримали дві дози вакцини.

Новини партнерів

"Вперше їхав на цьому авто": нардеп Ковальов розповів подробиці аварії з вантажівкою
Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку-2"

Найпопулярніше за тиждень