Одна з найбільших авіакомпаній Європи Lufthansa скасувала половину рейсів через коронавірус

Deutsche Lufthansa AG
Читать на русском

У зв’язку з поширенням інфекції, попит на перельоти різко зменшився.

Рада директорів однієї з найбільших авіакомпаній Європи Deutsche Lufthansa AG ухвалила рішення про скорочення рейсів до 50% у найближчі тижні через поширення коронавірусу Covid-19. Про це йдеться в повідомленні Lufthansa, розміщеному на сайті Франкфуртської фондової біржі.

Зазначається, що через спалах інфекції у компанії різко зменшився обсяг замовлень, що зумовлює численні скасування польотів.

"Ці заходи спрямовані на те, щоб зменшити фінансові наслідки падіння попиту. Вони доповнять заплановані заходи економії коштів на персонал, матеріальні витрати і бюджети проектів", - говориться у повідомленні.

На минулому тижні компанія повідомляла, що планує скоротити адміністративні витрати та запропонувати співробітникам піти у відпустку без збереження оплати праці. Також Lufthansa розглядає варіанти розширення можливостей для неповної зайнятості працівників.

Зазначається, що компанія має намір представити свої коментарі щодо наслідків поширення китайського коронавірусу у четвер, 19 березня. В той же час буде опубліковано звітність за четвертий квартал.

Посилаючись на статистичний сайт Worldometer, станом на п’ятницю, 6 березня, кількість людей, що захворіли на коронавірус, перевищує 100 тисяч. З них 3,4 тисячі – померли, а 56 тисяч – одужали.

Як повідомляв APNews, понад 40 авіакомпаній зупинили рейси до Китаю через спалах коронавірусу.

Новини партнерів

Польща відмінила всі масові заходи через коронавірус
Пасажирка літака через перевірку на коронавірус кашляла на стюардесу і побилась з екіпажем

Найпопулярніше за тиждень