Один в полі воїн: Україна після перемоги "Шахтаря" обійшла Нідерланди в рейтингу УЄФА

Один в полі воїн: Україна після перемоги "Шахтаря" обійшла Нідерланди в рейтингу УЄФА
Читать на русском

Цей євросезон для України "Шахтар" врятував практично поодинці.

"Шахтар", обігравши "Базель" в чвертьфіналі Ліги Європи, не тільки продовжив свій євросезон, а й поліпшив становище України в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

За перемогу над "Базелем" український клуб отримав 4 бали, які після поділу на 5 (саме стільки українських команд стартували в цьому сезоні в єврокубках) перетворилися в 0,8 бала. Всього в поточному сезоні українські клуби заробили 7 балів, а за останні п'ять сезонів - 35,9 балів. Ця цифра дозволила Україні обійти в таблиці коефіцієнтів УЄФА Нідерланди.

І якщо для "Шахтаря" такий стан речей мало що змінює, то срібний призер сезону-2020/21 (поточна таблиця впливає на розподіл путівок через сезон) повинен буде подякувати "гірників" за такий подарунок.

Дев'яте місце в рейтингу дозволить команді, яка посіла друге місце в УПЛ стартувати з третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів. Виліт на цій стадії буде означати автоматичне потрапляння в групу Ліги Європи. А ось голландському клубу через 10-го місця своєї країни доведеться стартувати з другого раунду відбору. А це як мінімум означає, що доведеться зустрітися з ще одним грізним суперником.

"Шахтар" ще може поліпшити не тільки свою позицію в клубному рейтингу, але і додати додаткові бали для рейтингу країни. За вихід до півфіналу "Шахтар" автоматично отримає один бал навіть в разі поразки від "Інтера".

Читайте також:

Новини партнерів

Вчені з'ясували, яка маска найкраще захищає від COVID-19
По 50 людей в одній камері, не дають їжі, води і постійно б’ють: як тримають заарештованих на протестах у Мінську

Найпопулярніше за тиждень