Обвалу мосту у Львівській області можна було уникнути за двох умов - інженер

Обвалу мосту у Львівській області можна було уникнути за двох умов - інженер
Ексклюзив
Читать на русском

За словами Дмитра Макагона, падіння мосту у Львівській області - неприпустима помилка

У Львівській області нещодавно стався обвал мосту. Тоді дивом ніхто не постраждав, проте така ситуація є неприпустимою, особливо якщо врахувати те, що в Укравтодорі знали про аварійність шляхопроводу.

Про це у коментарі APnews заявив інженер Дмитро Макагон.

За його словами, обвалення моста у Львівській області можна було уникнути за двох умов: контроль тоннажу транспорту, що в'їжджає на нього або перекриття в'їзду зовсім, якщо немає можливості контролювати.

"Звичайно, це неправильно. З огляду на те, що мала проводитись оцінка несучих здібностей моста і повинні були ввести обмеження по тоннажу транспорту, який там міг їздити. Наприклад, експерти проаналізували що до 5 тонн транспорт може їздити і від такої ваги мосту нічого не буде. Але там їздив абсолютно будь-який транспорт і в'їзд не контролювався ніяк. Але раз шляхопровід в такому стані, потрібен був бути більш жорсткий контроль", - сказав експерт.

Додав, що сама ситуація з падінням шляхопроводу - неприпустима. І якщо не було можливості контролювати в'їзд на аварійний міст, його слід було б закрити.

Також, за словами інженера, оцінювати зараз суму, яку хочуть витратити на ремонт (74 млн грн) і терміни, коли міст зможуть відновити - складно, так як немає проекту і розуміння рішень. Однак заява Укравтодору про бажання повторити свій успіх з мостом в Дніпропетровській області, який відремонтували за 7 місяців - виглядає досить оптимістично.

"В цілому, 7 місяців - це досить оптимістичний прогноз, швидко вони вирішили його відновити. Що стосується ціни - я припускаю, що вони цей міст все ж якось посилять, розширять. Вважаю, що доречним було б уже не просте відновлення чи реставрація, а поліпшення шляхопроводу", - помітив Дмитро.

І підкреслив, що обладнати на місці пішохідний перехід - гарне рішення, яке прийнято з турботою про місцевих жителів.

"Це добре, що такий підхід до місцевих жителів, все ж вирішили подбати про їх зручність і зробити переправу. Зрозуміло, що раз там поломка, то їздити не можна. Але хоча б пішоходи зможуть ходити. До того ж, перехід ще й убезпечили і зробили огорожі" , - підсумував інженер.

Як раніше повідомляв APnews, у Львівській області стався обвал мосту поблизу села Гайок. В Укравтодорі заявили, що він був аварійним, його реконструкція була запланована на цей рік. Проте пообіцяли, що відбудують його швидко. Згодом там зробили пішохідний перехід.

Новини партнерів

Кривава стрілянина у казанській школі: кількість жертв терориста зросла до дев'яти
За рік карантину мільйон українців стали безробітними, - Шмигаль

Найпопулярніше за тиждень