ОБСЄ на Донбасі зафіксувала зброю поза місцями зберігання

ОБСЄ на Донбасі зафіксувала зброю поза місцями зберігання
Читать на русском

Бойовики розмістили 48 одиниць озброєння і техніки за межами спеціальних місць.

Місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала 48 випадків розміщення військової техніки бойовиків РФ з порушенням ліній відведення і за межами виділених місць зберігання озброєння. Про це 1 березня повідомила прес-служба штабу ООС.

"У щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 29 лютого 2020 року оприлюднено інформацію, що 27 лютого в непідконтрольних уряду України районах Луганської області БПЛА малого радіусу дії зафіксував 16 одиниць озброєння, розміщених з порушенням ліній відведення, а також 32 одиниці озброєння по лініях відведення, проте за межами виділених місць зберігання", - сказано в повідомленні.

Так, ОБСЄ зафіксувала на навчальних полігонах:

  • поблизу населеного пункту Шимшинівка п'ять самохідних гаубиць (2С1 Гвоздика, 122 мм) і одну протитанкову гармату (МТ-12 Рапіра, 100 мм);
  • поблизу населеного пункту Бугаївка шість буксируваних гаубиць (Д-30 Жаба, 122 мм) і чотири протитанкові гармати (МТ-12 Рапіра, 100 мм).

Зазначене озброєння було розміщено з порушенням ліній відведення. На зазначених полігонах також були зафіксовані 30 танків (Т-64 - 18 од., Т-72 - 3 од., Т-72Б - 9 од.) і два буксируваних міномети (ПМ-38, 120 мм), розміщені по лініях відведення, але за межами виділених місць зберігання.

Українська сторона СЦКК вкотре наголосила, що своїми діями бойовики черговий раз створюють небезпеку для цивільного населення і демонструють небажання дотримуватися мінських домовленостей.

Як повідомляв APnews раніше, російські військовики 29 лютого обстріляли з протитанкового ракетного комплексу позиції українських військових.

Новини партнерів

Бойовики обстріляли українські позиції - один військовий загинув, шестеро поранених
Туреччина зруйнувала аеродром у сирійському Алеппо

Найпопулярніше за тиждень