Обійшов Мессі і Роналду: Роберт Левандовські став найкращим футболістом в 2020-му році

Обійшов Мессі і Роналду: Роберт Левандовські став найкращим футболістом в 2020-му році
Читать на русском

Нагороду найкращому тренеру другий рік поспіль виграв Юрген Клопп.

У четвер, 17 грудня, в Цюріху пройшла церемонія вручення нагород кращим футболістам світу за підсумками сезону за версією ФІФА. APnews розповість, хто з гравців удостоївся цієї нагороди.

У процесі церемонії організатори віддали належне і легендам футболу, які пішли з життя в цьому році. Мова, звичайно ж, про Дієго Марадону, Паоло Россі і тренера Жерара Ульє.

Всього в премії The Best FIFA Football Awards 2020 є дев'ять номінацій. Серед чоловіків і жінок окремо визначаються кращі гравець, воротар і тренер. Окремо присуджується нагорода за кращий гол - FIFA Puskás Award. А також нагорода FIFA Fan Award, яку отримують найкращі вболівальники і нагорода за Fair-Play, яку отримує гравець, який зробив щось надзвичайне на футбольному полі.

Ще 11 грудня стало відомо, що в трійці претендентів на звання кращого гравця 2020-го крім Ліонеля Мессі і Кріштіану Роналду виявився польський форвард "Баварії" Роберт Левандовскі. Окремо нагадаємо, що в рамках церемонії також будуть названі символічні збірні світу з 11 футболістів і футболісток за підсумками сезону.

Результати церемонії вийшли такими:

Кращий гравець серед чоловіків - Роберт Левандовські (Польща, "Баварія")

Кращий гравець серед жінок - Люсі Бронз (Англія, "Манчестер Сіті")

Кращий воротар серед чоловіків - Мануель Нойер (Німеччина, "Баварія")

Кращий воротар серед жінок - Сара Буадді (Франція, "Ліон")

Кращий тренер чоловічої команди - Юрген Клопп (Німеччина, "Ліверпуль")

Кращий тренер жіночої команди - Саріна Вігман (Нідерланди, збірна Нідерландів)

Кращий гол FIFA Puskás Award - Сон Хин Мін (Південна Корея, "Тоттенгем")

Нагорода за Fair-Play - цю нагороду отримав 17-річний Маттіа Агнезі, який врятував життя футболіста на поле.

Нагорода кращим уболівальникам FIFA Fan Award - Марівалдо Франсиско да Сілва (він пройшов 60 кілометрів, щоб побачити матч команди "Ресіфе").

Збірна з 11 кращих футболістів року виглядає так: Аллісон, Девіс - Рамос - ван Дейк - Александр-Арнольд, Тьяго - Де Брюйне - Кімміх, Мессі - Левандовські - Роналду.

Збірна з 11 кращих футболісток року виглядає так: Крістана Ендлер, Люсі Бронз, Венді Ренар, Міллі Брайт, Дельфіна Каскаріно, Барбара Бонансеа, Вероніка Боке, Меган Рапіно, Пернілль Хардер, Вівьєн Мієдема, Тобін Хіт.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що видання France Football, яке відмовилося від вручення Золотого м'яча цього року, початло оголошувати збірну кращих гравців в історії. Так, кращим воротарем в історії гри став радянський голкіпер московського "Динамо" Лев Яшин.

Новини партнерів

Шмигаль: Україна пробуде на карантині до кінця лютого, але до літа все не завершиться
Через економічну війну між Китаєм і Австралією без електрики залишилося 124 млн осіб

Найпопулярніше за тиждень