Нові вибори в Харкові через смерть Кернеса обійдуться в десятки мільйонів гривень - ЦВК

Нові вибори в Харкові через смерть Кернеса обійдуться в десятки мільйонів гривень - ЦВК
Читать на русском

Юрій Мірошниченко зазначив, що все може затягнутися через політичну сторони питання

Нові вибори мера пройдуть у Харкові через смерть Геннадія Кернеса, і вони можуть обійтися в десятки мільйонів гривень. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву члена ЦВК Юрія Мірошниченка в ефірі телеканалу Україна 24.

"Є певна процедура - вона прописана у виборчому кодексі. Звичайно, повинна оголосити нові вибори Верховна Рада України. На жаль, не завжди Верховна Рада керувалася певними термінами ... Місто може бути без мера певний час, тому що ніяких санкцій за те, що терміни не будуть дотримані, в законі немає. Але ми виходимо з того, що є передбачені законом і Виборчим кодексом вимоги, в рамках яких буде здійснюватися звернення до Верховної Ради і призначення постанови Верховної Ради про позачергові вибори мера Харкова", - пояснив Мірошниченко.

При цьому він вказав, що це питання може затягнутися через політичного підґрунтя.

"За це не буде ніяких санкцій ні до парламенту України, ні до тих, хто повинен робити такі уявлення ... Це велике навантаження - це десятки мільйонів гривень - це звичайно необхідна процедура, тому що попри те, що це цінна річ, все одно, вибори - це та процедура, без якої не може бути реалізовані місцева влада", - підсумував член ЦВК.

Як раніше повідомляв APnews, секретар міської ради Харкова буде тимчасово виконувати обов'язки мера міста після смерті Геннадія Кернеса.

Новини партнерів

Без біотуалетів, але із запасами продуктів: понад 300 ФОПів продовжують ночувати на Майдані
У Києві горів психдиспансер, пацієнти ховалися під ліжками

Найпопулярніше за тиждень