Нові Санжари і китаянка в поїзді: Гончарук розповів про інформаційну війну проти України

Олексій Гончарук
Читать на русском

Олексій Гончарук вважає, що повідомлення про коронавіруси в Україні - частина інформаційної війни

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає заворушення в Нових Санжарах частиною інформаційної війни проти України. Про це голова Кабінету міністрів розповів під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, 21 лютого.

"Ті події, які вчора відбувалися, на мою думку, є наслідком у тому числі інформаційної війни, яка триває в відношенні нашої країни і зсередини, і зовні. Я припускаю, що провокації триватимуть. Думаю, що інформаційне поле будуть продовжувати розгойдувати, щоб створити паніку, щоб посіяти серед нас недовіру і розбрат", - заявив Гончарук.

При цьому він зазначив, що зараз розганяють інформацію, що "нібито громадянка Китаю, яка п'ять днів тому прилетіла в Україну, пробула чотири дні в Києві і виїхала поїздом до Москви, на кордоні з РФ була зупинена, і там нібито виявили якийсь вірус, і там нібито вони щось досліджують ".

Також він запевнив, що уряд робить все, щоб всі громадяни України були в безпеці та підкреслив, що "немає ніяких підстав для паніки, ситуація під контролем".

Як раніше повідомляв APnews, в Брянську зняли з маршруту пасажира поїзда "Київ - Москва" за підозрою на зараження коронавірусів.

Новини партнерів

"Ми - Європа епохи Середньовіччя": Зеленський відреагував на сутичку у Нових Санжарах
Хліб з маслом і яйце: евакуйовані з Китаю показали, чим держава годує їх у Нових Санжарах

Найпопулярніше за тиждень