Нова мутація коронавірусу може робити його більш заразним - науковці

Нова мутація коронавірусу може робити його більш заразним - науковці
Читать на русском

Майже всі аналізовані віруси другої хвилі мали мутацію, яка збільшує кількість виступів "корони" вірусу, що дозволяє йому більш ефективно "чіплятися" до інших клітин

У світі починає домінувати новий, більш заразний, штам коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє APnews з посиланням на The Washington Post.

Науковці з Хьюстона дослідили 5 тисяч геномів коронавірусу, який поширився 7-мільйонним містом під час двох хвиль заражень навесні та влітку. SARS-CoV-2 відносно стабільний у порівнянні з іншими вірусами, оскільки у них є механізм коректури при реплікації. Автор дослідження Джеймс Массер із лікарні Методистів Хьюстона зазначив, що кожна нова мутація - "азартна гра". За його словами, при нинішньому масштабі поширення коронавірусу як в США, де реєструють десятки тисяч нових випадків щодня, це створює небезпечні і потенційно неприємні наслідки.

Вчені виявили, що майже всі аналізовані віруси другої хвилі мали мутацію, яка збільшує кількість виступів "корони" вірусу, що дозволяє йому більш ефективно "чіплятися" до інших клітин. Наразі немає доказів, що через це вірус став більш смертоносним.

Вірусолог із Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Девід Моренс підкреслив, що вірус почав легше передаватися серед населення і "це може мати значення для нашої здатності контролювати його".

Як повідомляв APnews раніше, Білл Гейтс заявив, що світ вибереться з коронавірусної пандемії в кращому випадку через два роки.

Новини партнерів

Під Кабміном спортсмени-олімпійці заспівали гімн України та висунули вимоги до уряду
У Раді 12 депутатів найняли до себе у помічники близьких родичів: хто вони

Найпопулярніше за тиждень