Нобелівську премію з медицини вручили за відкриття гепатиту С

Нобелівську премію з медицини вручили за відкриття гепатиту С
Читать на русском

У Стокгольмі вручили першу Нобелівську премію 2020 року

У Стокгольмі стартувала Нобелівський тиждень, яку за традицією відкрило вручення премії в області фізіології і медицини. Цього року лауреатами премії стали Харві Олтер, Майкл Хаутон і Чарльз Райс. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний Twitter Нобелівської премії.

Як говориться в заяві Нобелівського комітету, "вперше в історії вірус гепатиту С тепер можна вилікувати. Відкриття лауреатів медицини 2020 го року виявило причину випадків хронічного гепатиту і дозволило зробити аналізи крові і нові ліки, які врятували мільйони життів".

Лауреати премії отримають від Нобелівського комітету премію в розмірі 10 мільйонів шведських крон (близько 1,1 мільйона доларів). При цьому через пандемію коронавируса традиційній церемонії нагородження та святкового банкету в Стокгольмі не буде.

Відзначимо, що Нобелівський тиждень тільки почалася. У найближчі дні світ дізнається імена лауреатів Нобелівської премії в наступних дисциплінах: фізика (6 жовтня), хімія (7 жовтня), література (8 жовтня), премія миру (9 жовтня) та премія імені Нобеля з економіки (12 жовтня).

Новини партнерів

Кравчук анонсував створення "ради людей" з Донбасу для допомоги ТКГ
Глава Нацполіції виступив за легалізацію проституції, але без наркотиків і зброї

Найпопулярніше за тиждень