Нобелівську премію з літератури отримала американка Луїза Глюк

Нобелівську премію з літератури отримала американка Луїза Глюк
Читать на русском

Луїза Глюк отримала премію "за безпомилковий поетичний голос".

Нобелівський комітет в Стокгольмі оголосив лауреата в галузі літератури. Їй стала американська поетеса Луїза Глюк. Про це повідомляє APnews.

Премію письменниці присудили з формулюванням "за безпомилковий поетичний голос, вміє з простою красою надати універсальність індивідуального існування". Як наголошується, в своїх роботах Глюк звертається до тем взаємин всередині сім'ї (які залишаються для неї центральними), займаючись пошуком універсального. У тому числі тому вона часто звертається до міфів і класичних мотивів, які пронизують її роботи.

Відзначимо, що в 2018-му році Нобелівську премію з літератури не вручали через секс-скандал. Лауреата премії в підсумку оголосили вже в 2019-му році разом з актуальним лауреатом. Таким чином лауреатом 2018 го року стала польська письменниця Ольга Токарчук, а премію 2019 го року отримав австрійський автор Петер Гандке.

А напередодні Нобелівський комітет вручив премію з хімії. Нобелівку в цій категорії отримали Еммануель Шарпантьє і Дженніфер Дудна, які фактично створили генетичні ножиці CRISPR/Cas9.

Новини партнерів

Хатні клопоти визнають роботою: новий закон зробить домогосподарок джерелом наповнення ПФУ
Співробітник СБУ замість відряджень судив футбольні матчі

Найпопулярніше за тиждень