Німецький астронавт розповів, що війну в Україні видно у космосі

Німецький астронавт розповів, що війну в Україні видно у космосі
Читать на русском

На космічній станції не було суперечок, усі астронавти погодилися, що в Україні трапляються жахливі речі.

Німецький астронавт Маттіас Маурер, який повернувся на Землю з Міжнародної космічної станції, розповів, що війна в Україні неозброєним оком видно з космосу.
Про це він розповів у ефірі телеканалу Bild.

"Спочатку вночі в країні було зовсім темно, бо все освітлення в містах було зменшено. Фактично можна було дізнатися лише Київ, а вся країна навколо нього була суцільною пітьмою", - цитує Маурера видання Bild.

Він зазначив, що одного разу вночі побачив блискавку та зрозумів, що це були ракети. А вдень над такими містами, як Маріуполь, стояли величезні стовпи диму, глибокі чорні стовпи диму.

"Ну, це було дуже, дуже добре видно неозброєним оком з космосу. І в ті моменти я дійсно відчував себе набагато ближче до країни, ніж, ймовірно, почував себе з Німеччини", - сказав Маурер.

За його словами, через війну на космічній станції не було суперечок, усі астронавти погодилися, що в Україні відбуваються жахливі речі.

"А щось на зразок сварок або воєн, побачене зверху, здається в сто разів ірраціональнішим, ніж навіть побачене із Землі", - сказав він.

Новини партнерів

ЄС дозволить Україні експортувати зерно через свої порти для запобігання глобальній кризі
Моряки РФ відмовляються виконувати бойові завдання через аварійний стан кораблів - ГУР

Найпопулярніше за тиждень