Німеччина закликає Китай прояснити обставини спалаху коронавірусу

Німеччина закликає Китай прояснити обставини спалаху коронавірусу
Читать на русском

Захід вимагає від Китаю відповідей про початок пандемії.

Німеччина закликала керівництво Китаю прояснити обставини появи коронавірусу та його поширення на території країни. Про це сказав міністр з питань економічного співробітництва і розвитку ФРН Герд Мюллер виданням медіагрупи Funke, повідомляє DW.

"Китайська сторона в ситуації світової кризи має продемонструвати повну відкритість, особливо в питанні виникнення вірусу," - заявив представник Німеччини.

На його думку, слід прояснити теорію ймовірного лабораторного походження коронавірусу.

Варто зазначити, що цього тижня в американській пресі з'явилася версія про те, що так званий нульовий пацієнт був співробітником біологічної лабораторії в Ухані, де проводилися дослідження вірусів. Телеканал Fox News із посиланням на свої джерела заявив, що вірус не був біологічною зброєю, а його дослідження проводилися з метою довести перевагу китайських науковців над американськими.

На ці заяви різко відреагувала низка країн. Зокрема, Британія заявила про "погіршення через це стосунків з Китаєм". Президент США Дональд Трамп пообіцяв "ретельно вивчити цю жахливу ситуацію". МЗС Австрії закликало до незалежного дослідження ситуації, а Глава МЗС Австралії також закликала перевірити діяльність Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Як повідомляв APnews раніше, у світі кількість смертей через COVID-19 перевищила 162 тисячі.

Новини партнерів

У Кіровоградській області одужали 11 людей, з них 4 медпрацівники та директор приватної клініки
У світі кількість смертей через COVID-19 перевищила 162 тисячі

Найпопулярніше за тиждень