Німеччина не надасть "Північному потоку-2" імунітет до директиви Євросоюзу

Німеччина не надасть "Північному потоку-2" імунітет до директиви Євросоюзу
Читать на русском

Регулятор розіслав сторонам проект рішення, згідно з яким він відхиляє заявку Nord Stream 2 AG, постановивши, що газопровід підлягає європейському регулюванню

У Німеччині Федеральне мережеве агентство вирішило відмовити "Північному потоку-2" в імунітеті до газової директиви Європейського союзу. Про це повідомляє APnews з посиланням на Handelsblatt.

Регулятор розіслав сторонам проект рішення, згідно з яким він відхиляє заявку Nord Stream 2 AG, постановивши, що газопровід підлягає європейському регулюванню.

Раніше "Газпром" вимагав звільнити "Північний потік-2" від регулювання Євросоюзом. Така можливість передбачена у зміненій газовій директиві ЄС при направленні відповідного запиту до регулятора тієї країни Європейського союзу, в територіальних водах якої закінчується трубопровід.

"Як обґрунтування в ньому йдеться про те, що "Північний потік-2" у світлі недостатньої реалізації не виконує умови закону про енергетичне господарство Німеччини для звільнення від правил", - йдеться в документі.

Як повідомляв APnews раніше, в Німеччині повідомили, що очікують на запуск російського газопроводу в обхід України вже у 2021 році.

Новини партнерів

Звільнені з полону в ОРДЛО завершили обсервацію: коронавірусу не виявлено
Милованов заявив, що від коронавірусу в Україні можуть померти 120-140 тисяч людей

Найпопулярніше за тиждень