Ні копійки премії: полтавські медики заперечують, що всі отримали надбавки в 300% за боротьбу з коронавірусом

Ні копійки премії: полтавські медики заперечують, що всі отримали надбавки в 300% за боротьбу з коронавірусом
Ексклюзив
Читать на русском

З березня місяця працівники швидкої Кременчука не отримали жодної надбавки за роботу з хворими COVID-19

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що Полтавська область стала єдиною, де виплатили у повному обсязі всі надбавки до зарплат медиків. Однак, в Кременчуці медики екстреної медичної допомоги не отримали ні копійки за роботу з хворими коронавірусом. Про це APnews повідомив фельдшер швидкої допомоги Кременчука Володимир Тарабан.

За його словами, з березня місяця працівники швидкої не отримали жодної надбавки за роботу з хворими COVID-19.

"Степанов сказав, що виплатили, але судячи з усього екстрена медична допомога у нас не є медпрацівниками, або ми менше ризикуємо, ніж інші. Їздимо в невідомість, на виклики, де без лабораторного обстеження хворі із нами спілкуються, з температурою в тому числі" , - сказав Тарабан.

Працівники швидкої Кременчука отримали премії, але ніякого відношення до надбавки в 300% за роботу з хворими COVID-19 вони не мають.

"Ми отримали за квітень місяць премію щомісячну, яку нам платять починаючи з листопада місяця минулого року, якщо немає у працівника доган. Нараховують близько 1,5-2 тисяч гривень. За квітень місяць я особисто отримав 2242 грн премії, але надбавок за коронавірус ніяких не було ", - заявив фельдшер швидкої допомоги.

Володимир Тарабан також додав, що на початку епідемії працівники екстреної допомоги не мали жодних засобів захисту і на виклики навіть з "температурними" хворими виїжджали просто в масці і рукавичках. Костюмами та іншими засобами індивідуального захисту їх забезпечили, в основному, волонтери.

Варто відзначити, що окремий підрозділ "Екстрена медична допомога і медицина катастроф" підпорядковується області. У міському відділі охорони здоров'я Кременчука про виплати окремому підрозділу швидкої нічого уточнити не можуть.

Як повідомляв APnews раніше, міністр охорони здоров'я заявив, що Полтавська область виплатила всі надбавки до зарплат медикам, які працюють з хворими коронавірусом COVID-19, в повному обсязі.

Новини партнерів

Медреформа не зупиняється, а змінюється. Степанов сказав, скільки часу витратять на реалізацію
"Я не українка": голлівудська акторка Ольга Куриленко заявила, що в її ДНК немає української крові

Найпопулярніше за тиждень