"Неприємно здивований": Зеленський оскаржуватиме рішення Верховного суду щодо Тупицького

"Неприємно здивований": Зеленський оскаржуватиме рішення Верховного суду щодо Тупицького
Читать на русском

На це у президента є 30 днів

Володимир Зеленський "неприємно здивований" тим, що Верховний суд визнав незаконним указ президента про скасування призначення Тупицького суддею КСУ. У планах лідера держави оскаржити його.

Про це APnews пише з посиланням на заяву спікера президента Сергія Никифорова.

За його словами, в ОП розуміють, що рішення приймалось навіть не на користь самого Тупицького, а на користь старих порядків у судовій системі.

"Президент неприємно здивований рішенням Верховного суду щодо Тупицького. Ми вважаємо, що це рішення не на користь особисто пана Тупицького, а скоріше на користь старих порядків у судовій системі", - сказав спікер.

Додав, що Зеленський зараз активно намагається цю гілку влади реформувати, і її представники це розуміють, відчувають та опираються.

"Сьогоднішнє рішення є відвертою спробою повернути Тупицького до стерна КСУ, аби звідти зірвати проведення судової реформи. У президента є 30 днів на оскарження цього рішення, він цим неодмінно скористається. Закони будуть працювати, а на пана Тупицького чекають свої суди за його злочини", - резюмував Никифоров.

Що цьому передувало?

29 грудня 2020 року президент України Володимир Зеленський відсторонив від виконання обов'язків судді главу Конституційного суду України Олександра Тупицького.

19 січня 2021 року прес-служба КСУ заявила про недопуск свого глави на роботу. На думку установи, перешкоджання діяльності судді ставить під загрозу функціонування інституту Конституційного суду.

Раніше APnews повідомляв, Тупицький оскаржить у Верховному суді указ Зеленського про скасування його призначення в КСУ.

Новини партнерів

У Запорізькій області СБУ затримала зловмисників, які намагалися створити "народну республіку"
В України з'явилася офіційна сторінка в Instagram

Найпопулярніше за тиждень