Всі ми - українці: Зеленський засудив протести через евакуйованих з Уханя

Всі ми - українці: Зеленський засудив протести через евакуйованих з Уханя
Читать на русском

Зеленський додав, що на даний момент немає бактеріологічної небезпеки

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що всі, хто прибув до України з китайського міста Ухань, здорові, проте їм треба провести два тижні на карантині. Про це він написав у своєму каналі в Telegram.

Зеленський додав, що на даний момент немає бактеріологічної небезпеки, а медичний центр Національної гвардії в Нових Санжарах буде найбільш охоронюваним об'єктом в Україні.

"Вони здорові, але повинні пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів. Евакуйовані будуть жити в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований і переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки. Протягом двох тижнів це буде, напевно, найбільш об'єкт, що охороняється в країні. Співчуваю нашим евакуйованим, тому що знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніше, ніж у президента", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Зеленський звернувся до протестуючих, які намагаються блокувати дорогу на під'їзді до медцентру в Нових Санжарах, та закликав їх пам'ятати, що "всі ми - українці".

"Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у мешканців цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправив казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували й раділи, що людина нарешті вдома. На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією. Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не найкращий бік нашого характеру", - додав президент України.

Як повідомляв APnews раніше, cотні місцевих жителів зібрались біля медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавській області на протест через поселення туди людей, евакуйованих з китайського Уханя через коронавірус.

Новини партнерів

Літак з евакуйованими з Уханя прибув до Харкова
У Нових Санжарах відбуваються протести через евакуйованих з Уханя

Найпопулярніше за тиждень