"Не почують - візьмемо ломаку". Оля Полякова закликала Зеленського вплинути на Кабмін і дозволити концерти

"Не почують - візьмемо ломаку". Оля Полякова закликала Зеленського вплинути на Кабмін і дозволити концерти
Ексклюзив
Читать на русском

Артистка закликала представників музичної індустрії єднатися проти рішень уряду про часткову заборону на проведення концертів організаторами.

Українська співачка Оля Полякова, яка ініціювала під Кабміном мітинг представників музичної індустрії, закликала президента Володимира Зеленського вплинути на уряд і дозволити артистам повноцінно здійснювати свою творчу діяльність з дотриманням карантинних правил.

Про це повідомляє кореспондент APnews.

"Ми довго терпіли і дотримувалися всіх карантинних обмежень, поважаючи думку і позицію влади. Спочатку ми повністю зупинилися, за що не отримували ніяких компенсацій, потім організовували концерти з дотриманням вимог уряду з розміщення однієї людини на 5 квадратних метрів.

Але з останніми діями КМУ у вигляді постанови 720 від 26.08.20 ми вже не можемо миритися. Тепер організаторів поділяють ще й за таким принципом: ті, що при реєстрації бізнесу вибрали "концертний" КВЕД як основний, мають право проводити культурні заходи. Всі інші - ні. Хоча насправді всі розуміють, що основний КВЕД - це формальність при реєстрації СПД, і взагалі КВЕДи потрібні тільки для статистики.

Це рішення остаточно зламає музичну індустрію в Україні", - наголосила співачка.

Полякова звернулась до Зеленського і попросила повпливати на Кабмін:

"Я дуже прошу Володимира Зеленського, якщо він може якось вплинути на Кабмін, тому що вирішив саме Кабмін, то я дуже прошу на це вплинути. Мені багато кажуть: "Ви ж знаєте Зеленського, то сходили б і попросили". Ні, у демократичній країні так це не робиться. Подаються документи, люди їх розглядають і це повинна бути відкрита інформація".

Під час промови артистка закликала представників музичної індустрії єднатися і разом боротися проти рішень уряду про часткову заборону на проведення концертів організаторами.

"Музичній індустрії давно пора об'єднуватися, тому що вона дуже розділена. Кожен артист копається в своїй справі, один одного ми не підтримуємо, не цікавимося.

Неможливо працювати в ринку, де нам невідомі умови. Розібратися в них дуже важко. Найчастіше такі створюються закони, щоб чорт ногу зламав. Потрібно бути дуже юридично "підкованим", щоб розібратися, що можна, а що не можна.

Для того, щоб впливати на владу, нам потрібно всім об'єднуватися і звичайно ж ці рішення, за якими одні можуть, а інші ні, дуже сильно розколюють бізнес. Якщо ви комусь дозволяєте, то ви повинні дозволити всім. Ми всі з обмеженнями, з розсадженням, з маскою, свіжим повітрям, скільки можна заводити людей в зал ... щоб ви (ред. - влада) дали нам точне обмеження, щоб ми розуміли, як нам грати за правилами. В умовах, коли 4 дні тому був у нас JONY в одному прекрасному клубі - биток, всі без масок, людина виступає, всі танцюють.
Ми тут, щоб нам пояснили, кому можна, а кому не можна, чому одним можна, а іншим ні. Це дійсно дискримінація за бізнес-ознакою", - наголосила Оля Полякова.

На запитання, чи вдасться, на її думку, достукатися до президента і влади, співачка відповіла:

"Достукаємося. Якщо не стукати - не відкриють. Це ж аксіома: треба стукати і вам відкриють. Один раз постукаємо, другий, третій раз візьмемо величезну ломаку і виламаємо двері. І все-таки нас почують".

Под Кабмином бунтуют известные музыканты и артисты. Прямая трансляция

Posted by APnews on Thursday, 3 September 2020
Читайте також:
Карантин загрожує повним зникненням музичної індустрії - Джеджула

Новини партнерів

"Коляски немає": у Києві жінка носила новонародженого малюка в сумці
В Україні вже 17 регіонів не готові до послаблення карантину

Найпопулярніше за тиждень