"Назвала брехухою": суд зобов'язав вчительку виплатити колишній учениці 3000 грн моральної компенсації

"Назвала брехухою": суд зобов'язав вчительку виплатити колишній учениці 3000 грн моральної компенсації
Читать на русском

Дівчинка навчалася в 10 класі в одній зі шкіл Львівської області, а вчителька викладала в її класі біологію.

У Львівській області вчителька заплатить своїй колишній учениці 3000 грн моральної компенсації. Вона звинуватила дівчинку у виправленні оцінки в журналі, а та сприйняла наклеп болісно і батьки подали в суд.

Про це APnews пише з посиланням на Zaxid.net.

Повідомляється, що дівчинка навчалася в 10 класі в одній зі шкіл Червонограда, а вчителька викладала в її класі біологію. Педагог звинуватила школярку в виправленні "двійки" на "н" (відсутня на уроці - ред.) в журналі, нібито дівчинка таким чином виправила свою погану оцінку, а після - принесла підроблену довідку про відсутність на уроці.

Про інцидент викладач біології повідомила класному керівнику 10-класниці і її бабусі. Дівчинка ж після того, що сталося відмовилася відвідувати її уроки.

Незабаром до скандалу підключилися її батьки. Вони заявили, що дочка справді була відсутня на уроці, так як їздила на тренувальні збори до Львова. А після - подали заяву в суд про відшкодування моральної компенсації за наклеп.

Відбувся суд. В ході засідання директор школи заявила, що службове розслідування не підтвердило наявність в журналі "двійки", а дівчинка і правда в той день була відсутня. Позов батьків був задоволений, суд зобов'язав вчительку виплатити своїй колишній учениці 3000 грн моральної компенсації, а школу - спростувати перед колективом неправдиву інформацію.

Це рішення суду педагог може оскаржити в апеляції протягом 30 днів.

Раніше APnews писав, що в ліцеї під Рівним учитель розповідала про революцію, стоячи на столі в камуфляжному плаття.

Новини партнерів

Під Харковом закрили дитсадок після масового отруєння дітей
Сім'ям померлих та постраждалих в АТО виплатять 16,5 млн гривень на психологічну реабілітацію

Найпопулярніше за тиждень