НАЗК почало перевірку заступника голови ОП Тимошенка через форум "Україна 30"

НАЗК почало перевірку заступника голови ОП Тимошенка через форум "Україна 30"
Читать на русском

Діяльність Кирила Тимошенка перевірять щодо можливого конфлікту інтересів.

Національне агентство по запобіганню корупції перевірить заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка на можливий конфлікт інтересів. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційну відповідь НАЗК виданню "Букви".

Йдеться про діяльність компанії Goodmedia, якою керує дружина Тимошенка - Альона. Саме ця компанія, як встановили журналісти, стала організатором форуму "Україна 30" - причому без проведення конкурсу.

"Національне агентство з запобігання корупції початок в межах повноважень моніторинг і контроль за дотриманням Заступником Керівника Офісу Президента України Кирилом Владленовичем Тимошенком вимог законодавства про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів", - повідомили в офіційному листі представники НАЗК.

Нагадаємо, що в кінці вересня в ЗМІ з'явилася інформація, що організатором форуму "Україна 30", який ініціював президент Володимир Зеленський, стала компанія Goodmedia, якою володіє Альона Тимошенко. За свої послуги компанія отримала "мільйони гривень" - але точної суми журналісти так і не назвали. Також вони стверджують, що Goodmedia продавала участь у форумі для деяких спікерів.

Раніше APnews повідомляв, що в НАЗК відреагували на розслідування про офшори. Зокрема, в агентстві пообіцяли врахувати його при перевірці декларацій Зеленського і Баканова.

Новини партнерів

У найближчі тижні має відбутися нормандська зустріч на рівні глав МЗС – Єлисейський палац
В Україні може з'явитися почесне звання "Батько-герой"

Найпопулярніше за тиждень