НАТО очікує другу хвилю коронавірусу вже восени, готують план дій

НАТО очікує другу хвилю коронавірусу вже восени, готують план дій
Читать на русском

План дій НАТО щодо спалаху COVID-19 буде представлений і схвалений в кінці червня

У Північноатлантичному Альянсі (НАТО) готуються до другої хвилі спалаху коронавірусу цієї осені, у зв'язку з чим почали розробку плану дій. Про це повідомляє Spiegel.

Так, на минулому тижні посли країн НАТО провели закриту зустріч з генеральним секретарем Альянсу Йенсом Столтенбергом, на якій домовилися про підготовку до другої хвилі спалаху COVID-19 та розробку довгострокового плану дій у відповідь на пандемію.

"Альянс хоче бути краще підготовленим до нового спалаху вірусу і мати можливість надавати більш ефективну підтримку постраждалим партнерам по НАТО", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що на секретній нараді Столтенберг заявив, що більш скоординована відповідь на другу хвилю коронавірусу стане лакмусовим папірцем для довіри і згуртованості в Альянсі.

Очікується, що план буде представлений і схвалений Альянсом в кінці червня на засіданні міністрів оборони країн-членів НАТО.

Як повідомляв APnews раніше, Північноатлантичний альянс схвалив додатковий пакет допомоги для України та Грузії. Він буде спрямований на поглиблення співпраці в Чорноморському регіоні з метою забезпечення безпеки.

Новини партнерів

Флагман ВМС вийшов на стрільби у Чорному морі: від нього намагався "заховатися" корабель РФ
Російська ФСБ арештувала українця, який "намагався пройти у Крим"

Найпопулярніше за тиждень