Нацрада подала проти телеканалу НАШ четвертий позов до суду з вимогою позбавити його ліцензії

Нацрада подала проти телеканалу НАШ четвертий позов до суду з вимогою позбавити його ліцензії
Читать на русском

Причиною нібито надійшли висловлювання екс-нардепа Олени Бондаренко.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення подала до суду на телеканал "НАШ" за висловлювання гостей телеканалу, в яких регулятор виявив "мову ворожнечі та дискримінації". Про це повідомляє APnews з посиланням на офіційний сайт Нацради.

Цього разу Нацрада вирішила не розмінюватися на штрафи, і одразу просить анулювати ліцензію телеканалу. Причиною нібито надійшли висловлювання екс-нардепа Олени Бондаренко, в яких вона "допустила ворожі висловлювання до тієї частини населення країни, яка говорить українською мовою".

"Гість програми використала у своїй промові українофобну лексику - користувалася словосполученнями "україномовні насильники" та "мовне насильство", - йдеться в тексті на сайті Нацради.

Все це, а також слова Бондаренка про те, що "російськомовних людей не визнають", дозволили Нацраді говорити про те, що в ефірі телеканалу використовувалися "технології розпалювання ворожнечі" - у тому числі маніпулювання терміном "російськомовні громадяни".

Адже за законом виділити "російськомовних громадян" України як окрему соціально-демографічну групу неможливо, оскільки це "політичний конструкт", а не юридичний термін, упевнені в Нацраді.

Зазначимо, що раніше APnews вже повідомляв, що Нацрада оштрафувала телеканал НАШ на 500 тисяч гривень за висловлювання гостей і вже тоді пригрозила анулювати ліцензію. Пізніше лідер політичної партії "Наші" Євген Мураєв порівняв бажання анулювати ліцензію телеканалу НАШ з бажанням ВП прибрати Разумкова. Водночас телеканалу "Дом", що фінансується з бюджету, винесли лише попередження за карту з "російським" Кримом.

Новини партнерів

Мер Нью-Йорка пообіцяв 100 баксів кожній дитині, яка зробить щеплення проти COVID-19
Саакашвілі, який голодує більше місяця у СІЗО Грузії, скаржиться на втрату пам'яті

Найпопулярніше за тиждень