Нацрада оштрафувала телеканал НАШ на 500000 грн за висловлювання гостей і пригрозила анулювати ліцензію

Нацрада оштрафувала телеканал НАШ на 500000 грн за висловлювання гостей і пригрозила анулювати ліцензію
Читать на русском

П'ять санкцій телеканалу виписали за так звану "мову ворожнечі".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафував телеканал "НАШ" за висловлювання гостей телеканалу, в яких регулятор виявив "мову ворожнечі та дискримінації". Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний сайт Нацради.

Йдеться про результати перевірки висловлювань екс-міністра юстиції Олени Лукаш і Андрія Пальчевського. В обох випадках регулятор визнав, що гості висловлювали мова "ворожнечі та дискримінації", а провідні їм не заважали.

В результаті Нацрада прийняла рішення застосувати п'ять санкцій щодо телеканалу на загальну суму в 597 723,75 гривень. Також відносно телеканалу регулятор обіцяє звернутися до суду з позовом про позбавлення ліцензії.

Правда, в рішенні Національної ради не вказані конкретні епізоди, за які телеканал вирішили оштрафувати. Більш того, в підсумковому рішенні зазначено тільки дві суми, які "Наш" повинен буде сплатити в якості штрафу.

Раніше APnews повідомляв, що Нацрада заборонила в Україні мовлення телеканалу "Бєларусь 24", а також запропонувала каналам "112 Україна", NewsOne і Zik, які заблокували за рішенням РНБО, підкоритися Зеленському.

Новини партнерів

Для вступу України в НАТО: Міноборони і Пентагон підписали рамкову угоду про партнерство
Подорожчає молоко, м'ясо і хліб: економіст розповів, що буде з цінами на продукти восени

Найпопулярніше за тиждень