Нардепи заблокували трибуну ВР після спроби розглянути законопроект про олігархів за скороченою процедурою

Нардепи заблокували трибуну ВР після спроби розглянути законопроект про олігархів за скороченою процедурою
Читать на русском

Опозиція була обурена тим, що депутатам не дають зачитати поправки до законопроекту №5599.

Верховна Рада проголосувала за рішення розглядати законопроект № 5599 (про олігархів) за скороченою процедурою. "За" проголосували 217 нардепів. Таким чином голосування було провалене. Однак багато депутатів, зокрема опозиція стали блокувати трибуну після спроби розглядати законопроект про олігархів "швидким шляхом"

Про це APnews повідомляє з посиланням на трансляцію засідання ВР.

Так після провалу голосування за скорочену процедуру щодо законопроекту, фракції пішли блокувати трибуну. Участь в цьому брали глава партії Європейська солідарність Петро Порошенко разом зі своїми колегами по фракції. До трибуни вийшов і нардеп від партії "ОПЗЖ" Вадим Рабинович. Також до трибуни вийшли й депутати з фракції "Голос".

Більш того, фракції "Батьківщина" і "ЄС" навіть зажадали усунути віцеспікера Руслана Стефанчука від керівництва. Його звинувачували в порушенні регламенту. В результаті Стефанчук оголосив, що розглянуть тільки ключові поправки.

Варто зазначити, що скорочена процедура, яка вкрай рідко використовується в парламенті, полягає в постатейному розгляді законопроекту, тобто на розгляд виноситься не окрема правка, а формується кінцева редакція статті і ставиться на голосування.

Раніше APnews повідомляв, Рада продовжила робочий день до розгляду закону про олігархів.

Новини партнерів

"Могли і в ліс вивезти": лідер ФОПів Доротич подав заяву в ДБР на поліцейських, які його затримати
Кличко призначив екс-главу Нацполіції Києва Крищенка своїм заступником

Найпопулярніше за тиждень