В Україні хочуть легалізувати коноплю для медичних та інших цілей

В Україні хочуть легалізувати коноплю для медичних та інших цілей
Читать на русском

Придбати медичну коноплю за медичними показаннями людина зможе лише за рецептом лікаря.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо використання конопель в медицині, науково-технічній діяльності та промисловості.

Про це APnews повідомляє з посиланням на дані на сайті парламенту.

Так, група нардепів пропонує внести зміни в низку законів, які створюють умови для законного використання канабісу в медичній практиці, науково-технічній діяльності та промисловості.

"В Україні понад два мільйони людей з нестерпним хронічним болем, з важкими онкологічними захворюваннями, епілепсією, пост-травматичним синдромом, з хворобою Альцгеймера та іншими потребують ліків на основі канабісу. Ці ліки допомагають полегшити біль, налагодити сон, зменшити судоми і просто дають шанс на нормальне життя", - заявила нардеп та один з ініціаторів законопроекту Ольга Стефанишина.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що серед актуальних проблем розвитку медичної науки і системи охорони здоров'я в Україні, серед інших, є питання, що стосуються доступу населення до необхідних методів лікування та лікарських засобів.

"Зокрема, серед таких питань є відсутність належного нормативного регулювання поводження з речовинами, які, за міжнародно-правовою класифікацією, належать до наркотичних і психотропних, але, при цьому, вкрай необхідні для забезпечення якісних медичних послуг, запобігання стражданням пацієнтів та допомоги їх одужанню від складних захворювань. В Україні це питання особливо актуальне для таких категорій осіб, як: діти з фармрезистентними формами епілепсії, онкохворі, хворі, що потребують паліативної допомоги, а також ветерани війни з посттравматичним стресовим розладом", - наголошується у документі.

Крім того, підкреслюється, що придбати медичну коноплю і/або препарати, виготовлені з рослин роду конопель, за медичними показаннями людина може лише за рецептом лікаря.

Як повідомляв APnews, ООН виключила канабіс з категорії небезпечних наркотиків.

Новини партнерів

НКРЕКП оприлюднила нові тарифи на розподіл газу в Україні
У Маямі двоє чоловіків розстріляли 8 баскетболістів

Найпопулярніше за тиждень