Амністія для тих, на чиїх руках немає крові: Гетманцев прокоментував заяву Фокіна про Донбас

Амністія для тих, на чиїх руках немає крові: Гетманцев прокоментував заяву Фокіна про Донбас
Ексклюзив
Читать на русском

Данило Гетманцев впевнений, що ті, на чиїх руках кров, повинні понести покарання

Амністія можлива тільки для тих людей, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, але чиї руки не в крові. Про це кореспонденту APnews розповів народний депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев.

"Амністія можлива для осіб, які проживають на окупованій території Донецької та Луганської областей. Але для осіб, які були залучені у вбивствах і на руках яких кров, амністія неможлива. Законопроект про амністію обговорюється дотепер. Спочатку треба з'ясувати яка модель, а потім її вже будемо реалізовувати. Це складне питання, яке залежить від Кравчука, від Фокіна, від Рєзнікова та від всіх тих, хто представляє Україну в переговорах по Донбасу в Мінську", - зазначив нардеп.

При цьому він упевнений, що судити повинні тих, на чиїх руках кров.

"Ми повинні судити людей, на чиїх руках кров, і це повинно бути розслідування щодо кожної людини і якщо буде доведена вина, то ця людина не може бути амністований. Якщо ми говоримо про державну службу, то на мою думку, ми не повинні таких людей переслідувати, тому що ці люди намагалися за щось жити", - підсумував Гетманцев.

Читайте також:
В ОП побоюються зриву переговорів по Донбасу через Фокіна та інформаційні провокації

Як раніше повідомляв APnews, інтерв'ю члена Тристоронньої контактної групи по Донбасу в Мінську Вітольда Фокіна викликало неоднозначну реакцію громадськості, через що в Офісі президента побоюються зриву переговорів і інформаційних провокацій.

Новини партнерів

"На зло бабусі відморозити вуха": Пєсков відреагував на скасування навчання російською мовою в Україні
Імунолог назвав сім причин, чому дітям і дорослим небезпечно відмовлятися від вакцинації

Найпопулярніше за тиждень