Нардеп від "слуг" Шуляк пропонує штрафувати політиків, які не говорять українською на роботі

Нардеп від "слуг" Шуляк пропонує штрафувати політиків, які не говорять українською на роботі
Читать на русском

На думку депутатки, штрафи треба вводити не для бізнесу, а саме для політиків.

Нардеп від фракції "Слуга народу" Олена Шуляк запропонувала штрафувати політиків, які не говорять українською мовою під час виконанні службових обов'язків. Про це APnews пише з посиланням на заяву депутатки в ефірі одного з телеканалів.

Шуляк зазначила, що мовне питання завжди було дуже складним, однак у цьому випадку мова йде виключно про закон.

"Мовне питання – це те питання, яке завжди дуже легко може розколювати суспільство навпіл і давати окремим політикам заробляти або якісь окремі бонуси, або ще щось, відоме лише їм. І мені б хотілося зазначити, що ми говоримо про закон, який регулює питання стосовно української мови як державної. І мені б дуже хотілося, щоб все ж таки наші політики: і народні депутати, і міністри, і інші державні службовці - вони обов’язково, коли виконують свої службові обов’язки, все ж таки користувалися українською мовою", - зазначила вона.

На думку депутатки, штрафи треба вводити не для бізнесу, а саме для політиків.

"І можливо, я була б такою, радикальною - я би також пропонувала введення для політиків також штрафів. Можливо, не для бізнесу, а саме для політиків, які зобов’язані говорити при виконанні своїх обов’язків українською мовою. Але вони, ми бачимо, не завжди використовують українську мову яка, на мій погляд, також потребує захисту”, - сказала Олена Шуляк.

Як повідомляв APnews раніше, у Раду внесли законопроект про скасування штрафів за недотримання мовного законодавства, яке вступило в силу з 16 грудня. Ініціаторами законопроекту виступили 28 депутатів з партії "Слуга народу".

Новини партнерів

У Житомирі перекинулася автоцистерна з газом: більше десятка людей евакуювали
У Києві водії влаштували новорічний флешмоб та збудували автоялинку

Найпопулярніше за тиждень