Нардеп від "Батьківщини" просить Раду заборонити навчатися російською в університетах України

Нардеп від "Батьківщини" просить Раду заборонити навчатися російською в університетах України
Читать на русском

Він просить Раду дозволити навчати іноземних студентів не тільки українською чи англійською, але при цьому уточнює - тільки не російською

Народний депутат від партії "Батьківщина" Іван Крулько вніс до Ради законопроект, яким пропонується заборонити іноземним студентам навчатися російською мовою в університетах України.

Про це APnews пише з посиланням на відповідний документ на сайті парламенту.

Так, мова йде про законопроект "про внесення змін до статті 48 Закону України "Про вищу освіту" щодо мови освітнього процесу для іноземців та осіб без громадянства" №5727-1.

В ньому, зокрема, йдеться, що велика кількість іноземних студентів не можуть здобувати знання в українських вишах українською або англійською мовами. Тому автор пропонує дозволити здійснювати навчання іноземною мовою, але за однієї умови - "крім державної мови держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом", тобто російської.

При цьому заклади вищої освіти мають забезпечити паралельне вивчення іноземцями української.

У пояснювальній записці також вказано, що така ініціатива дасть змогу створити умови для "зміцнення європейських засад" функціонування системи вищої освіти.

Законопроект з’явився на сайті парламенту 5 липня, наразі він опрацьовується в комітеті.

Раніше APnews писав, що Освітній комітет рекомендував Раді прийняти закон, який дозволить вузам навчати іноземців російською.

Новини партнерів

У Мексиці удар блискавки в газовий пузир спровокував "око вогню" в океані
Росія видала Україні підозрюваного у вбивстві подружжя, якого розшукував Інтерпол

Найпопулярніше за тиждень