Нардеп Третьякова запропонувала позбавити українців перенесення робочих та святкових днів

Нардеп Третьякова запропонувала позбавити українців перенесення робочих та святкових днів
Читать на русском

Галина Третьякова вважає, що перенесення робочих та святкових днів порушує законодавчі вимоги до мінімального часу відпочинку працівника.

Верховній Раді запропонували відмовитися від перенесення робочих і святкових днів. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву народного депутата від "Слуги народу" і голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової в коментарі виданню Українські новини.

"Мій законопроект забирає у Кабінету Міністрів право переносити робочі дні. Ну і, відповідно, перенесення святкових днів є наслідком перенесення робочих днів", - зазначила Третьякова.

За її словами, організаціям, які працюють у п'ятиденному графіку, хочуть заборонити переносити робочі дні, щоб тиждень ставав шестиденним, без дозволу кожного співробітника.

Нардепи впевнені, що перенесення робочих днів є порушенням законодавчих вимог до мінімального часу відпочинку працівника.

При цьому автори законопроекту вважають, що перенесення робочих днів погано впливає на продуктивність праці, мінімізує можливості роботи з інвесторами та донорами, а також формує негативну репутацію бізнес потенціалу України.

Відзначається, що всього над документом працювали 15 народних депутатів. Законопроект №4597 зареєстрований у Верховній Раді.

Як раніше повідомляв APnews, глава Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики Галина Третьякова засумнівалася в доцільності надання "коронавірусної" підтримки ФОП, що платять "занадто мало" податків державі.

Новини партнерів

У Києві іноземець через ревнощі проломив своїй подрузі голову
Вчителям анонсували суттєве підвищення зарплати

Найпопулярніше за тиждень