Нардеп Радуцький розвіяв чотири міфи про продаж українських медичних масок за кордон

Нардеп Радуцький розвіяв чотири міфи про продаж українських медичних масок за кордон
Ексклюзив
Читать на русском

За його словами, в Україні ніколи навіть і не було тієї кількості масок, в продажу яких його звинуватили

Народний депутат і радник президента України Михайло Радуцький прокоментував і спростував інформацію про масовий продаж їм медичних масок за кордон. За його словами, в Україні ніколи навіть і не було тієї кількості масок, в продажу яких його звинуватили.

Про це він розповів, відповідаючи на питання про продаж масок за кордон, в авторському проекті журналіста Василя Апасова "ПЕРШИЙ ПІДКАСТ" на YouTube каналі APASOV.

"Тієї суми, яку назвав Михайло Чаплига, і тієї кількості, яку він назвав, в Україні ніколи не було. Їх не було фізично такої кількості", - пояснив Радуцький.

Він уточнив, що в Харкові навіть немає заводу, який виробляв би маски.

"Друге: в Харкові немає заводу, де людина, схожа на Радуцького, могла щось купити. У Харкові, може, і є якісь маленькі виробництва, але в Харкові є тільки один медичний завод, який виробляє щось для медицини, - це фармацевтична компанія "Здоров'я". Маски він не виробляє. Третє: я не поїхав би сам за масками. Четверте: маски до заборони їх вивезення з України вивозили всі, кому не лінь. З держрезерву маски продати неможливо", - додав глава комітету Ради з питань здоров'я нації.

Радник Зеленського, кажучи про те, чи є маски в державному резерві, вказав, що є, однак в недостатній кількості. За його словами, зараз держрезерв наповнюється.

"Чому немає масок в Німеччині? Чому немає масок в Іспанії? Я вам намагаюся пояснити, що цієї проблеми, вона не прораховувалася жодною країною світу. Ми тримали НЗ (недоторканний запас, - ред.), Лікарні тримали якісь запаси. Вибачте, але скільки бізнесменів у 2009 році на SARS потрапило, у яких на складах досі валялися ще ці маски, поки не почалася нова паніка, і вони теж продавали в Китай. Той же Джек Ма, який скуповував тут маски через якісь компанії, той же Миха Чаплига їх опублікував, і я ці компанії знаю", - підкреслив Радуцький.

Раніше бізнесмен, телеведучий Андрій Пальчевський та політичний аналітик Михайло Чаплига звинуватили Радуцького в тому, що він нібито викупив 28 мільйонів масок і продав їх в Китай, отримавши при цьому 188 мільйонів прибутку. У продажу масок Радуцького звинувачував і лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький.

Як повідомляв APNews раніше, глава ГО "Інфекційний контроль", керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін заявив, що перші випадки захворювання на коронавірус в Україні зафіксували у чиновників, оскільки тільки вони спочатку мали доступ до тестування на COVID-19.

Новини партнерів

Прокуратура відкрила справу через приховування фактів смертей від Covid-19 в "ЛНР"
Інфекціоніст пояснив, чому на коронавірус в Україні в першу чергу почали хворіти чиновники

Найпопулярніше за тиждень