Нардеп подав до суду на Кабмін через закрите метро. Юрист пояснив, чому це безглуздо

Нардеп подав до суду на Кабмін через закрите метро. Юрист пояснив, чому це безглуздо
Ексклюзив
Читать на русском

Рішення Кабміну закрити метро на час карантину стало каменем спотикання

Позов проти Кабінету міністрів через закриття метро в Києві подали до Окружного адміністративного суду. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву народного депутата від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка в його Telegram-каналі.

На його думку, дане рішення уряду незаконно і злочинно.

У свою чергу, юрист Олег Шрам вважає, що Кабмін раніше зніме обмеження, ніж справа буде розглянута в суді.

"Знаючи стан судової гілки влади, в тому числі й Окружного адміністративного суду Києва, проблема полягає в тому, наскільки швидко суд зможе розглянути цей позов і ухвалити рішення. З відкритих даних відомо, що підготовче судове засідання призначене на 30 квітня. Справа буде розглядатися в загальному порядку, тобто з викликом сторін, проведення відкритих судових засідань і т. ін.", - зазначив юрист.

При цьому він зазначив, що фактично справа не має перспективи через завантаженість судів.

"З огляду на завантаженість суддів, можу сказати про те, що суду першої інстанції знадобиться принаймні кілька місяців для розгляду справи та прийняття в ній рішення. Потім ще один місяць для набрання рішенням законної сили або оскарження його в апеляційному порядку. Тому, з великою ймовірністю Уряд скасує обмеження на роботу метрополітенів раніше, ніж справа буде розглянута в суді", - підсумував Шрам.

Читайте також:
Юрист пояснив, чи можна через суд домогтися відкриття кордонів України

Як раніше повідомляв APnews, суд відкрив провадження через тимчасове закриття кордонів на період карантину, який ввели для запобігання поширенню коронавірусу covid-19.

Новини партнерів

Зеленський назвав дві умови, за яких Україна почне виходити з карантину
До кінця навчального року школи в Києві вже не відкриють, - Кличко

Найпопулярніше за тиждень