"Нам не по дорозі": організатори концерту до Дня незалежності розповіли, чому виключили Green Grey

"Нам не по дорозі": організатори концерту до Дня незалежності розповіли, чому виключили Green Grey
Читать на русском

За словами режисера, причина не в російськомовній пісні

Групі Green Grey відмовили в участі в концерті до Дня незалежності не через російськомовну пісню, а через висловлювання одного з виконавців - Муріка. За словами режисера концерту, його висловлювання їх шокували.

Про це APnews пише з посиланням на інтерв'ю режисера концертного шоу на "Олімпійському" "КП в Україні" Катерини Царик.

Вона заявила, що мова йде про відео, де учасник групи висловився про мовний закон. Нагадаємо, в ньому артист показав середній палець в якості коментаря з приводу нових мовних норм в Україні.

«Група Green Grey, безумовно, наша легендарна група. У нас з хлопцями йшли переговори, ми говорили про постановки, ми бачили їх на нашому концерті, тому що, як я вже сказала, це знакова група. Поки не відбулася подія, яка нас шокувала. Я говорю про відео, яке Мурік виклав на своїй сторінці в Інстаграм. І проблема не в тому, що він висловив своє невдоволення. Йшлося не зовсім же про закон, мова була про мову. І форма, в якій це було виражено, нас образила. Думаю, образила будь-якого українця, який поважає свою країну. Нам здалася некоректною така поведінка, тому ми прийняли рішення, що нам один з одним не по дорозі», - сказала вона.

Також вона заявила, що не всі пісні в концерті - україномовні, а 98%. Додала, що є обмеження в часі (3 години), і якби організатори зібрали всіх артистів, концерт тривав би добу.

"Це дійсно самий складний етап (відбір учасників - ред.). Ми до нього готувалися і розуміли, що уникнути якихось непорозумінь буде неможливо. Концерт триває 3 години, і ми обмежені часом ... Це складна місія - вибрати, яка пісня прозвучить, а яка - ні і чому. Ми відштовхувалися від ідеї: легендарні пісні виконуються артистами, які вже самі стали легендами, або ж молодими виконавцями, які дуже яскраво заявили про себе останні роки", - сказала Царик.

Нижче, ймовірно, те саме відео, яке мала на увазі режисер концерту.

Що було раніше?

Раніше учасники гурту Green Grey розповіли, що Офіс президента заборонив їх виступ на День Незалежності через російську мову. В ОПУ тоді виправдалися і назвали "логічним" те, що на День Незалежності будуть виступати тільки україномовні колективи.

Читайте також:

Новини партнерів

Глава Нацполіціі Києва Андрій Крищенко подав у відставку
Число жертв вибуху на шахті в Донецькій області зросла до п'яти

Найпопулярніше за тиждень